ОУ "Св.Климент Охридски" – Кърджали

Начало » Uncategorized » Училище „Св. Климент Охридски“ и НЕА ГЕРМАНИКА с общ проект за ранно чуждоезиково обучение

Училище „Св. Климент Охридски“ и НЕА ГЕРМАНИКА с общ проект за ранно чуждоезиково обучение

Реклами

Основно училище “Св. Климент Охридски“ в Кърджали и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР НЕА ГЕРМАНИКА в съвместен проект за ранно чуждоезиково обучение на деца

От началото на месец юли Основно училище “Св. Климент Охридски“ в Кърджали и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР НЕА ГЕРМАНИКА стартираха проект за сътрудничество в сферата на образованието и по-конкретно в ранното чуждоезиково обучение на деца.

През последните години ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР НЕА ГЕРМАНИКА се утвърди като едно от най-престижните частни езикови училища за област Кърджали. Според г-жа Светла Желязкова – директор на езиковия център, още при неговото създаване всички от екипа му са си поставили за цел да участват и активно да подпомагат държавните, общински и обществени институции при възпитаването на младежката общност в града, за да бъде тя с широка обща култура и солидни познания по чужди езици, водещи до успешна професионална реализация.

Стремейки се да реализират тази своя цел, от екипа на езиковия център през последните месеци все по-усилено са работили върху реализирането на тази идея и, разбира се, усилията им дават резултат – стартира дълго готвеният съвместен проект с Основно училище “Климент Охридски“ в Кърджали за ранно чуждоезиково обучение на деца от тяхното училище.

Обучението ще се провежда от преподаватели от НЕА ГЕРМАНИКА с богат професионален опит в преподаването на чужди езици. Използваните от тях методи на обучение се основават на комуникацията във всичките й разновидности. Целта е да се развият способностите за слушане, говорене, четене и писане според критерия на Европейската езикова рамка. Специално за тази цел са разработени специализирани учебни програми, съобразени със специфичните нужди на обучаващите се с оглед на тематиката, езиковото ниво и необходимата интензивност на обучение, възрастовата специфика при работата с деца. Самото обучение ще се провежда в компютърни кабинети, специално оборудвани за целта с мултимедийни средства и компютър за всеки обучаем, което ще позволи широко използване на най-съвременните аудио-визуални и мултимедийни средства, както и интерактивни учебници и други пособия.

Всички тези иновации и съвременни средства, както и професионализмът на учителския състав от НЕА ГЕРМАНИКА ще позволят постигането на високи резултати от най-ранна детска възраст при обучението на ученици от Основно училище “Св. Климент Охридски“. За сега е предвидено обучение само по английски и немски език, но ако учениците проявят интерес, от НЕА ГЕРМАНИКА увериха, че са готови да включат и други езици в програмите за обучение. Ако има проявен интерес, е предвидена и възможност за обучение на ученици от други училища, където не се практикува ранното чуждоезиково обучение или то не е на необходимото ниво. Също така специално за децата от квартал „Сдуден кладенец” ще се осигури възможност независимо в кое училище учат да могат да се включват в чуждоезиковите групи според езиковото си ниво.

За улеснение на всички е предвидено записванията да стават както на място в Основно училище “Св. Климент Охридски“ в Кърджали, така и в централния офис на ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР НЕА ГЕРМАНИКА, намиращ се в самия център на Кърджали, в комплекс „Орфей”, етаж 2, офис 3.

http://www.novjivot.info/2016/07/18/62965/

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: