ОУ "Св.Климент Охридски" – Кърджали

Начало » ДОБРИ ПРАКТИКИ

ДОБРИ ПРАКТИКИ

Реклами

it-optimization-best-practices-300x164

 

Участия в общински, областни, национални и международни мероприятия, състезания, конкурси и проекти.

Инициативата Time to move сe oрганизира от Евродеск с подкрепата на програмa Еразъм. Тя информира младите хора за международни възможности за мобилност, да учат или възможностите за доброволческа дейност. Ученици от 5,6 и 7 клас участват в различни мероприятия: състезание-викторина”Природни и археологични забележителности в Европа“, в кухнята на театъра; конкурс и за рисунка на тема „Раздвижи се“. Участваме във всички състезания, забавляваме се, научаваме нещо полезно.

Европейски Инициатива „Най-големия урок в света“ на УНИЦЕФ. Веднага след Инициативата цели да приобщи децата и младежите към глобалните усилия за изграждане на по-устойчиво бъдеще за всеки жител на планетата – защото младите хора ще бъдат основният носител на промяната в следващите 15 години. Прожектираме презентация за проблемите на човечеството.

Ден на спорта в училище, посветен на седмицата на физическа активност. MOVEWeek е ежегодна общоевропейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот.

Основно Училище ‘Св.Климент Охридски’ e европейски партньор по E-twinning проекти: From Garden to Table –„От градината до масата“, 2015-2016  партньорство с Турция, Франция, Испания и Полша и  Growing Green 2016-2017.

Поход по стъпките на българската армия. През октомври областна администрация Кърджали организира тридневен ученически поход в чест на  началото на Първата световна война.

Екологични проекти. Био-градинка, Кърджали.  Рециклиране. С много радост децата седнаха на пейките и масата, направени чрез  рециклирани материали. Външният вид на градинката беше подобрен, оградата бе изцяло боядисана. Поставени са кошчета за боклук в градинката, както и на няколко места в училищния двор! Надяваме се хартийките и боклуците да намалеят! Очаква се стая сред природата.

СЕДМИЦА ПОСВЕТЕНА НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК – 25 ноевмври

Състезание „Конструирам бързо и лесно“ под ръководството на г-н Георги Георгиев . Часът на класа е посветен на живота на Климент Охридски.  Открит урок „Изпращане на есента„. Състезание по история и география „Какво, къде, кога“  с ученици от V,VI и VII клас. Литературно състезание „Приказен свят“. Състезание „Мама, татко и аз“ на най-малките, Лъвовете от 1 клас и Тигрите от 2 клас. Спортен празник!

По случай Международния ден на доброволеца, който светът отбелязва всяка година на 5 декември, ОУ“Св. Кл. Охридски“ подкрепя Регионална Библиотека „НиколаЙ. Вапцаров” , която организира събитие под надслов „Да си върнем Младежкия дом“!през 2015 и през 2016- -посещение на стар на старчески дом и домове за сираци.

Седмица на четенето ! Конкурс за най-добър четец и разказвач. Най-малките четат приказки, преразказват , а големите се състезават в изразително четене, правят драматизация. правим изложба за краснопис, презентация.

Коледно тържество с фойерверки! Посещение в старческия дом и Дом за медико-социални грижи за деца „Детска мечта“ .

Коледни работилници.

„Не” на агресията в и извън училище! Месец Февруари – „Месец на ненасилието в училище“ под мотото „Да победим агресията с усмивка и любов“. Международен ден за Безопасен интернет. Световни ден на влюбените (14 февруари) Състезание“ Аз не съм агресивен“, в което се включват всички класове. На всяка врата са залепени правилата на ненасилието. Всяка лоша проява на бутане, удряне, лоши думи или лъжа лишава класът от точки.

Участие във всички олимпиади от общинския кръг и състезанията на начален курс.

24 февруари-Международен ден срещу тормоза в училище, известен и като „Ден на розовата фланелка“.

Кампания „Сърфирам безопасно“

1 март. Първият пролетен празник за годината .

 3 март – Националния празник на България –  тържествен рецитал или драматизация!

 8 март -кулинарен базар, тържества по класовете.

По случай първа пролет  – „Пролетен карнавал на приказните герои!“

Празник на буквите през април.

Седмицата на гората. Празник в гората.

Ден на Земята и кампанията на ОУ“Св. Кл. Охридски“ за озеленяване на училището отвътре и отвън.

Изложба на предмети от рециклирани материали на ученическа конференция за добри екологични практики ”Земята – наш дом”..

Конкурс за най-озеленена стая !

Международен ден на книгата и авторското право- викторина-игра „Познай приказката“.

Лазарки.

Състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Великденски празници  – кулинарно шоу.

Състезание „Млад огнеборец“ .

9 Май – Денят на Европа се отбелязва с Ден на самоуправлението, в който ученици поемат ролята на учители, директор и заместник директор.

Открита педагогическа практика  в 5  клас  и  4 клас . Различни педагози приобщават децата към изискванията на училищния живот и обучение, към съвместните дейности в урочни работи и извънурочна дейност, допринасят за хармонична приемственост.

24 май! Ден на славянската писменост! Тържествено отбелязваме деня с тържество -стихове и песни.

Да изчистим България за един ден“.

Реклами
%d блогъра харесват това: